Näkemystä ja kokemusta kiinteistöjen energiatehokkuuteen

GreenValuen tuore asiantuntijakaksikko tarttuu kiinteistöjen kehityskohteisiin uteliaalla kehittäjän asenteella. Energia-asiantuntijat Oiva Partanen ja Tomi Koskelo auttavat kiinteistönomistajia optimoimaan kiinteistöjen energiankulutusta ja olosuhteita. 

GreenValuen energiatehokkuuden asiantuntijat Oiva Partanen ja Tomi Koskelo lupaavat, että heidän matkassaan kiinteistönomistaja pysyy kehityksessä mukana: ”Tuomme tekoälyn ja koneoppimisen GreenValvomoon mukaan. Toimimme kiinteistönomistajan apuna ja etsimme säästöjä. Mikäli esimerkiksi sähkön hinnoitteluun kaavailtu sähkönkäytön huipputehon huomioiva malli tulee voimaan, pystymme laskemaan huippuja hallitusti ja näin saamaan suoraa säästöä.” 

Oivaa ja Tomia innostavat sekä uudet, monipuoliset asiakkuudet että GreenValuen alusta, GreenValvomo. GreenValvomo on Siemensin Desigoa hyödyntävä, keskitetty pilvipohjainen valvomo, joka kokoaa kaikki kiinteistönomistajan talotekniset järjestelmät ja kiinteistöt samaan käyttöliittymään. 

”GreenValvomon valtti on helppokäyttöisyys ja sitä kautta tehokkuus. On iso ero siinä, meneekö vaikkapa kiinteistönhoitajalla johonkin työhön kaksi vai viisitoista minuuttia”, Oiva sanoo. 

Myös Tomi liputtaa valvomon helppokäyttöisyyden puolesta. Vaikka alusta kätkee sisälleen valtavasti ominaisuuksia ja toimintoja, se on intuitiivinen käyttää. 

”GreenValvomo antaa ymmärrettävän kuvan kiinteistön järjestelmistä. Näkymiä ja toimintoja rajataan käyttäjän roolin mukaan, mikä lisää selkeyttä käyttäjälle.”

Monipuolista osaamista kiinteistönomistajan avuksi 

Tomi on työurallaan käyttänyt lukuisia talotekniikan järjestelmiä useissa eri rooleissa. 

”Olen työskennellyt talotekniikkapuolella sekä huollossa että projekteissa ja myös tilaajan puolella kaupungin kiinteistötyönjohtajana. Tuttuja ovat monenlaiset kiinteistöt asuinkerrostaloista liikuntahalleihin, kouluihin, päiväkoteihin ja terveyskeskuksiin. Kiinnostavinta on etsiä talotekniikasta hyötyjä ja säästöjä kiinteistönomistajalle”, Tomi sanoo. 

Oiva on tehnyt edelliset kymmenen vuotta monipuolisesti automaatio- ja sähköasennuksia, erilaisten automaatio- ja valaisinohjausjärjestelmien ohjelmointia sekä vastannut kiinteistöjen LVIKA- ja rakennuskunnossapidosta. 

Säästöjen jäljillä 

GreenValuella Tomi ja Oiva pääsevät tutkimaan asiakkaiden kiinteistöjen toimintaa kokonaisuutena ja etsimään mahdollisuuksia parantaa energiatehokkuutta. 

Oivan mukaan kiinteistönomistajien ensimmäinen kysymys yleensä on, miten saadaan aikaan säästöjä, ja millaisia investointeja kannattaa tehdä, jotta ne ovat kokonaisuuden kannalta kannattavia ja hyödyllisiä.  

”Näihin kysymyksiin etsimme ratkaisut. Energiakartoituksen kautta nähdään, mihin energiaa kuluu, missä kunnossa laitteet ovat ja löytyykö kiinteistöstä korjausvelkaa. Tutkimme kiinteistöjen lukuja ja katsomme, millaisia mahdollisuuksia sieltä löytyy”, Oiva sanoo. 

Oiva ja Tomi työskentelevät pääsääntöisesti Oulussa ja Kajaanissa, mutta toimialueena on pilvivalvomon kautta koko Suomi. 

Tutustu GreenValvomoon

Ota yhteyttä!